Hummus (y Tahini)
Hey everyone, it's me, Dave, welcome to my recipe site. Today, we're going to make a distinctive dish, Hummus (y Tahini). It is one of my favorites. This time, I'm gonna make it a bit unique. This is gonna smell and look delicious.
Hummus (y Tahini) is one of the most well liked of current trending foods on earth. It's appreciated by millions daily. It's easy, it is fast, it tastes delicious. They are fine and they look fantastic. Hummus (y Tahini) is something which I've loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Hummus (y Tahini), starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Hummus (y Tahini) delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To get started with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can have Hummus (y Tahini) using 14 ingredients and 6 steps. Here is how you can achieve that.
El hummus es una receta típica árabe que en los últimos tiempos se ha puesto muy de moda entre la comunidad vegetariana, y la verdad es que no me sorprende, ya que su elaboración es muy fácil y rápida, y su sabor no deja a nadie indiferente.
Uno de los ingredientes básicos del hummus es la tahini, una pasta hecha a patir de semillas de sésamo, que podemos elaborarla nosotros mismos o comprarla ya hecha, eso lo dejo a vuestro gusto.
Ingredients and spices that need to be Take to make Hummus (y Tahini):
- ----- Tahini:
- 2 cucharadas semillas de sésamo
- 4 cucharas agua o aceite de oliva virgen extra (yo utilizo agua)
- 1 pizca sal
- ----- hummus:
- 400 grs. garbanzos cocidos
- 1 diente ajo
- 2 cucharadas tahini
- Zumo de medio limón
- 1 cucharadita comino
- 1 pizca sal
- 70 ml. aceite de oliva virgen extra
- 60 ml. agua (opcional)
- Pimentón para decorar
Steps to make to make Hummus (y Tahini)
- TAHINI: Si optamos por hacer el Tahini casero vamos a comenzar a tostar las semillas de sésamo. De esta forma vamos a potenciar su sabor y nos será más fácil su elaboración. En una sartén ponemos las semillas y las vamos moviendo. En 3 o 4 minutos lo tenemos. Dejamos que se enfríe.
- Ahora lo mejor es usar un mortero o una picadora o molinillo y añadimos a las semillas el agua o el aceite y la pizca de sal. Yo uso agua porque queda un sabor más suave. El resultado será una pasta densa con un sabor muy potente. Cómo os he comentado si os queréis saltar este paso, podéis comprarlo ya preparado, y de esta forma.
- HUMMUS: Si los garbanzos no están cocidos, debemos dejarlos a remojo el día anterior y después los coceremos en una olla a presión durante 12-15 minutos. También podemos usar garbanzos de bote ya cocidos. La preparación es fácil y rápida. Únicamente debemos poner todos los ingredientes en un vaso y con una batidor de mano mezclar todo hasta conseguir la textura deseada.
- En mi caso utilizo la Thermomix, lo pico durante 1 minuto a velocidad 5-7-9 y lo tenemos listo. Yo no suelo echar nada de agua y me parece que la textura es perfecta pero si os queda muy denso, podéis añadir un poquito.
- Decoramos con pimentón por encima y un chorro de aciete de oliva virgen extra y a disfrutar. Yo suelo tener panecillos tostados y lo unto como un paté. Nos encanta.
- ¿Os animáis a probar?
As your experience as well as confidence grows, you will locate that you have much more all-natural control over your diet plan and adapt your diet to your individual tastes with time. Whether you intend to offer a dish that utilizes fewer or even more ingredients or is a little essentially zesty, you can make simple changes to accomplish this objective. Simply put, start making your dishes on time. As for basic food preparation abilities for newbies you don't require to discover them yet just if you grasp some basic food preparation techniques.
This isn't a total overview to fast as well as very easy lunch recipes yet its great food for thought. With any luck this will certainly obtain your imaginative juices moving so you can prepare tasty meals for your family members without doing way too many square meals on your journey.
So that's going to wrap it up with this special food Simple Way to Make Favorite Hummus (y Tahini). Thank you very much for reading. I'm confident you can make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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