Mousse de Chocolate

Mousse de Chocolate

Hey everyone, it's Brad, welcome to our recipe page. Today, we're going to prepare a special dish, Mousse de Chocolate. One of my favorites food recipes. For mine, I'm gonna make it a bit tasty. This will be really delicious.

Mousse de Chocolate is one of the most well liked of current trending meals on earth. It's simple, it's quick, it tastes delicious. It is enjoyed by millions every day. Mousse de Chocolate is something that I've loved my whole life. They're nice and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Mousse de Chocolate, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Mousse de Chocolate delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

To begin with this particular recipe, we must first prepare a few components. You can cook Mousse de Chocolate using 7 ingredients and 13 steps. Here is how you cook it.

Buenas a todos, hoy os traigo un dulce para los amantes del chocolate, a quién no se le resiste este postre.
Los ingredientes son muy básicos y los tenemos en casa, para conseguir un buen mousse de chocolate el truco está en montar bien las claras, estás deben estar a punto de nieve. Eso es lo que hará que tenga consistencia, yo lo adapté a la Monsieur Cuisine Connect, el robot de cocina de Lidl, también podéis adaptarlo a Thermomix.

Ingredients and spices that need to be Take to make Mousse de Chocolate:

  1. 5 claras de huevo
  2. 5 yemas
  3. 120 gramos azúcar blanco
  4. 500 ml nata para montar
  5. 200 gramos chocolate de hacer. Yo usé chocolate Las Tres Tazas
  6. 3 hojas gelatina o cola de pescado
  7. 1 pizca sal

Instructions to make to make Mousse de Chocolate

  1. Separamos las yemas de las claras
  2. Ponemos en el vaso de las cuchillas el mezclador, y añadimos una pizca de sal y 50 gramos de azúcar. Eso nos ayudará para que queden bien montadas.
  3. Una vez hechas, las retiramos del vaso y las echamos a un bol refrigerando en el frigorífico.
  4. Lavamos bien el vaso y volvemos a poner el mezclador, añadimos las 5 yemas de huevo y las vamos batiendo a velocidad 3 durante un minuto. A continuación incorporamos el azúcar y batimos nuevamente. Programamos un minuto velocidad 3.
  5. En un bol troceamos el chocolate de hacer y lo derretimos en el microondas, un minuto y medio. Lo sacamos y dejamos enfriar.
  6. Una vez frío el chocolate con ayuda de una lengua lo añadimos al vaso, y batimos con la mezcla anterior que teníamos en el vaso. Programamos 2 minutos velocidad 3.
  7. En un vaso añadimos agua fría y agregamos las tres hojas de gelatina hasta que estén gelatinosas.
  8. Transcurrido el tiempo agregamos la nata de montar al vaso, y mezclamos nuevamente un minuto velocidad 3.
  9. Ahora es el momento de incorporar las gelatinas bien escurridas al vaso, programamos 30 segundos velocidad 3.
  10. Retiramos el vaso y le ponemos encima de la encimera, sacamos las claras del frigorífico y las vamos agregando poco a poco con la ayuda de una lengua, mezclamos con movimientos envolventes de abajo hacia arriba, para no perder el punto de nieve conseguido.
  11. Las agregamos en unas copas y las dejaremos enfriar en el frigorífico durante 2 horas, este será el momento en el que el mousse coja su espesor y su textura
  12. Para servir yo os doy un truco, yo lo acompañé con nata montada y unas fresas ya que estamos en temporada.
  13. Espero que os guste este delicioso postre

As your experience as well as confidence grows, you will certainly locate that you have more natural control over your diet and adapt your diet to your personal preferences over time. Whether you want to offer a dish that makes use of fewer or even more components or is a bit basically spicy, you can make easy modifications to accomplish this objective. Simply put, begin making your dishes on schedule. As for fundamental food preparation skills for novices you don't require to learn them however only if you master some simple cooking techniques.

This isn't a full overview to quick as well as very easy lunch recipes yet its great something to chew on. With any luck this will certainly obtain your creative juices flowing so you can prepare tasty dishes for your family without doing too many heavy meals on your trip.

So that's going to wrap it up with this exceptional food Steps to Prepare Ultimate Mousse de Chocolate. Thanks so much for reading. I am sure you can make this at home. There's gonna be more interesting food in home recipes coming up. Remember to bookmark this page on your browser, and share it to your loved ones, colleague and friends. Thanks again for reading. Go on get cooking!

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