Flan de queso

Flan de queso

Hey everyone, it's Brad, welcome to my recipe site. Today, we're going to make a distinctive dish, Flan de queso. One of my favorites food recipes. This time, I am going to make it a little bit unique. This is gonna smell and look delicious.

Flan de queso is one of the most popular of recent trending foods in the world. It's appreciated by millions every day. It is simple, it's quick, it tastes yummy. Flan de queso is something which I've loved my entire life. They're fine and they look fantastic.

Many things affect the quality of taste from Flan de queso, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Flan de queso delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.

As for the number of servings that can be served to make Flan de queso is 8 raciones. So make sure this portion is enough to serve for yourself and your beloved family.

Just in addition, the time it takes to cook Flan de queso estimated approx 60 min + 4h reposo.

To begin with this recipe, we have to prepare a few components. You can cook Flan de queso using 10 ingredients and 8 steps. Here is how you cook that.

No deja de sorprenderme el resultado que da este tipo de recetas tan sencillas, que apenas tienen ingredientes pero que consiguen un bocado tan cremoso y sabroso, que siempre me pregunto por qué no las hago más.

Podéis usar una flanera grande o como en mi caso usar moldes de flanes más pequeños. La técnica de baño María es sumamente sencilla por lo que no debe asustar a nadie que nunca la haya utilizado.

Ingredients and spices that need to be Make ready to make Flan de queso:

  1. 500 ml. leche
  2. 4 huevos
  3. 200 grs. queso crema
  4. 80 grs. azúcar
  5. 1 cucharadita azúcar avainillado (opcional)
  6. caramelo líquido
  7. Para el caramelo líquido:
  8. 100 grs. azúcar
  9. 4-5 cucharadas agua
  10. 1 chorrito zumo de limón

Steps to make to make Flan de queso

  1. Si decidimos hacer nuestro propio caramelo, vamos a ver como es muy sencillo. Ponemos el azúcar en el fuego junto con cuatro cucharadas de agua y el chorrito de limón. Dejamos hasta que empiece a adquirir color tostado. Lo vamos removiendo hasta que veamos que se ha disuelto del todo.

    Es posible que necesitemos 1 o 2 cucharadas más de agua según veamos la textura de nuestro caramelo. Pero ojo la temperatura que adquiere es altísimo ya para evitar quemaduras lo mejor es tocarlo demasiado.
  2. Una vez que tenga la textura deseada vamos poniendo un poco de nuestro caramelo líquido en nuestros moldes, tanto en la base como un poco en los laterales. Por otro lado mezclamos los huevos con el azúcar (y el azúcar avainillado). No debemos batir en exceso ya que no conviene hacer demasiada espuma.
  3. Terminamos de mezclar con el queso crema y la leche (y la esencia de vainilla si nos gusta) hasta conseguir una mezcla homogénea.

    Si dispones de un robot tipo Thermomix podemos poner todos los ingredientes a la vez y mezclar durante 30 segundos a velocidad 6 y lo tendremos listo.

    Ponemos nuestra mezcla sobre nuestros moldes con el caramelo.
  4. Ahora llega el momento de llevarlos a horno. Para ello ponemos nuestros flanes sobre una bandeja de horno a la que llenares de agua más o menos hasta que cubra los mismos hasta la mitad.
  5. Con el horno precalentado los tendremos durante 50 minutos a 160ºC.
  6. Más o menos cuando lleven 35 minutos me gusta taparlos con papel de aluminio para que no se queme la parte de arriba.
  7. Ya sólo tendremos que esperar a que se enfríen para llevarlos a nuestro frigorífico durante un mínimo de 4 horas.
  8. Desmoldamos para que caiga bien todo nuestro caramelo y a disfrutar de una flan suave y cremoso que desaparecerá del plato sin apenas darnos cuenta.

    ¿Os animáis a probar?

As your experience and also self-confidence grows, you will certainly locate that you have more natural control over your diet plan as well as adjust your diet regimen to your personal preferences in time. Whether you intend to serve a dish that utilizes less or even more ingredients or is a bit more or less spicy, you can make basic adjustments to attain this goal. To put it simply, begin making your dishes on time. When it comes to basic cooking abilities for newbies you don't require to discover them yet only if you understand some simple food preparation techniques.

This isn't a full overview to quick and easy lunch dishes but its excellent food for thought. Ideally this will obtain your creative juices streaming so you can prepare tasty dishes for your family without doing way too many square meals on your trip.

So that's going to wrap this up for this special food Step-by-Step Guide to Prepare Award-winning Flan de queso. Thanks so much for your time. I'm confident you can make this at home. There's gonna be interesting food in home recipes coming up. Don't forget to save this page on your browser, and share it to your family, colleague and friends. Thank you for reading. Go on get cooking!

Comments

Popular posts from this blog

Hummus de calabacín y la mejor hamburguesa de ternera de mi pueblo😉🍴

Patatas revolconas con azafrán en hebras

Turrón nata y nuez