Pan de leche en plum cake
Hello everybody, I hope you're having an incredible day today. Today, I will show you a way to make a special dish, Pan de leche en plum cake. One of my favorites. For mine, I will make it a bit unique. This will be really delicious.
Pan de leche en plum cake is one of the most well liked of current trending meals in the world. It is easy, it's quick, it tastes yummy. It is appreciated by millions daily. They're fine and they look wonderful. Pan de leche en plum cake is something which I have loved my whole life.
Many things affect the quality of taste from Pan de leche en plum cake, starting from the type of ingredients, then the selection of fresh ingredients, the ability to cut dishes to how to make and serve them. Don't worry if you want to prepare Pan de leche en plum cake delicious at home, because if you already know the trick then this dish can be used as an extraordinary special treat.
To begin with this recipe, we must first prepare a few ingredients. You can cook Pan de leche en plum cake using 13 ingredients and 10 steps. Here is how you cook that.
Me encanta el pan de leche, queda jugoso y tierno, con un ligero toque de azahar o anís que lo hace irresistible.
Su preparación como siempre ocurre con este tipo de masas es muy fácil pero requiere tiempo.
A mi me gusta comerlo tal cual, pero se puede tostar, comerlo con aceite de oliva o mermelada, cualquier opción es buena.
Ingredients and spices that need to be Get to make Pan de leche en plum cake:
- 300 grs. harina (150 grs. de harina de fuerza y 150 grs. de harina normal)
- 125 ml. leche
- 10 grs. levadura fresca
- 1 huevo
- 30 ml. aceite de oliva virgen extra
- 30 grs. mantequilla
- 50 grs. azúcar
- Pizca sal
- 1 cucharada agua de azahar (podemos sustituirlo por anís)
- Para pincelar:
- 1 huevo batido
- Azúcar
- Ajónjoli (opcional, yo no le puse)
Steps to make to make Pan de leche en plum cake
- En Thermomix:
- Ponemos en el vaso la leche la mantequilla y programamos 2 minutos a 37º velocidad 4. Desmigamos la levadura fresca y programamos 1 minutos a velocidad 3. Añadimos el aceite, el huevo y el agua de azahar y programamos 1 minuto a velocidad 4. Por último añadimos los dos tipos de harina, el azúcar y la sal y mezclamos durante 10 segundos a velocidad 4. Terminamos con 3 minutos a velocidad espiga.
- Sin Thermomix:
- En un cazo calentamos la leche a la que añadimos la mantequilla para que se deshaga del todo. Desmigamos la levadura y con ayuda de una cuchara removemos hasta que se disuelva. Añadimos el aceite, el huevo y el agua de azahar y con ayuda de unas varillas los incorporamos. A continuación mezclamos en un bol, la harina, el azúcar y la sal, y esta mezcla la vamos incorporando poco a poco al cazo con la leche, hasta tener la masa lista.
- Precalentamos el horno a 190ºC. Conseguimos una masa pegajosa que llevaremos a un bol untado previamente con aceite y tapamos con papel transparente. Dejaremos unas 2 horas.
- Pasado ese tiempo habrá doblado su volumen. Amasamos manualmente y le damos forma del molde donde vayamos a ponerlo. En este caso lo colocamos en un molde tipo plum cake y lo volvemos a tapar y dejar que doble su tamaño. Aproximadamente 1 hora más.
- Pincelamos con el huevo batido y ponemos un poco de azúcar por encima (o ajónjoli según gustos). Horneamos durante 25-30 minutos a 170ºC.
- Queda un pan estupendo perfecto para desayunar...
- Os recordará al Roscón de Reyes por este toque a azahar...
- ... que lo hace altamente adictivo. ¿Os animáis a probar?
As your experience and self-confidence grows, you will find that you have extra all-natural control over your diet plan and adjust your diet regimen to your personal preferences in time. Whether you want to offer a recipe that utilizes less or more ingredients or is a little bit more or less hot, you can make basic adjustments to achieve this objective. Simply put, start making your dishes promptly. As for standard food preparation abilities for beginners you do not need to discover them but just if you grasp some straightforward cooking methods.
This isn't a full overview to fast and easy lunch dishes however its excellent food for thought. Ideally this will get your imaginative juices streaming so you can prepare tasty dishes for your household without doing too many heavy meals on your journey.
So that is going to wrap this up for this exceptional food Step-by-Step Guide to Make Homemade Pan de leche en plum cake. Thank you very much for reading. I am sure you can make this at home. There's gonna be interesting food at home recipes coming up. Remember to save this page on your browser, and share it to your family, friends and colleague. Thanks again for reading. Go on get cooking!
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